Zagrebački odbojkaški savez
   
 
Odbojkaški kamp Poreč
 
HealthCard
NOVOSTI  
 
2. memorijalni turnir „Antun Azenić Deda“ pripao OK Olimpik
2. memorijalni turnir „Antun Azenić Deda“ pripao OK Olimpik

Drugi po redu memorijalni turnir u spomen tvorcu velikogoričke odbojke Antunu Azeniću Dedi i ove godine okupio je veliki broj odbojkašica u kategoriji mlađe kadetkinje. U konkurenciji osam ekipa iz Zagreba i Zagrebačke županije kao i prošle godine najboljim odbojkašicama su se pokazale igračice OK Olimpik iz Zagreba koje su u finalnoj utakmici svladale svoje gradske rivalke iz OK Dinamo. U borbi za 3. mjesto igračice OK Foresta su pak bile bolje od Mladostašica.

Medalje i pehari, puno smijeha, ljubavi i emocije  te tek tu i tamo poneka ljutnja pogrešnim dodavanjem ili smečiranjem, više od 150 odbojkašica i pune tribine..sve je to donio 2. odbojkaški memorijalni  turnir „Antun Azenić Deda“.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: HOK Gorica

Podsjećamo, ideja pokretanja jednog ovakvog odbojkaškog natjecanja za mlađe dobne kategorije u Velikoj Gorici rodila se onog trenutka kada su najveće zvijezde velikogoričke odbojke odlučile vratiti svom gradu barem dio onoga što im je on i dao, a napose obitelji Azenić koja je jedan svoj san, iskovan iza zidova jedne male osnovne škole, pretočila u jednu divnu sportsku priču.

Još su svježa sjećanja na Odbojkaški Klub Azena koji je iz najnižih rangova natjecanja, sa svojom vlastitom djecom iz omladinskog pogona, došao do svjetla europskih natjecanja, a grad Velika Gorica ucrtan je u mapu europske odbojkaške federacije te postao sportski centar bez kojeg jednostavno nisi mogao zamisliti ozbiljan velikogorički sport 90-tih i 2000-tih godina. Kako odbojka u Velikoj Gorici prolazi svojevrsnu kartazu, a da put kroz sportsko čistilište traje kraće, nekadašnje odbojkašice Diana , Katarina, Zrinka, Ines i sjajan mladi trener Jurica uključili su se u akciju revitalizacije ovog sporta. Pokrenut je sasvim novi klub, na zdravim temeljima, HOK Gorica. I već nakon nekoliko godina, vještine i znanje ove reprezentativne ekipe prepoznale su brojne goričke obitelji. Broj od preko 160 djece o kojima skrbi 9 trenera i seniorski sastav koji je krenuo kao i u priči Antuna Azenića iz 3 lige i za sada je bez poraza, nekako podsjeća na već viđen scenarij s kraja 90-tih .

Nadogradnja cijelom sadržaju jest i ovaj turnir kojeg su u novoj gradskoj dvorani u Velikoj Gorici došli vidjeti i legendarni treneri Vladimir Braco Janković, Ljubo Travica, Ivica Jelić, Marija Anzulović, Vinko Dobrić, Nino Matjačić.

Da scenarij bude potpun, pobrinula se bivša reprezentativka, unuka pokojnog Dede, Senna Ušić Jogunica koja je na samu manifestaciju dovela i suprugu Antuna Azenića, popularnu Baku, Mariju Azenić. Bio je to vrhunac emocije za sve nazočne na turniru i prilika za evociranje uspomena na neka stara ali očigledno dobra vremena za odbojku u Gorici.

Po svemu viđenom na drugom izadnju memorijalnog turnira „Antun Azenić Deda“ za budućnost velikogoričke odbojke ipak ne bi trebali strahovati. Ekipa iz HOK Gorica na pravom je putu i sigurno će i grad Velika Gorica znati prepoznati sav trud i energiju uloženu u istinski dobru stvar.

 


FOTOALBUM
23. 1. 2018.
    zadnja promjena: 6. srpnja 2018., 9,16
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju "kolačića" (eng. cookie) za poboljšanu funkcionalnost stranica te za povezivanje stranica s Facebookom. Više informacija možete saznati ovdje. Slažem se