Zagrebački odbojkaški savez
   
 
Odbojkaški kamp Poreč
 
HealthCard
NOVOSTI  
 
Odigrano Regionalno prvenstvo Zagrebačke regije u mini odbojci za djevojčice
Odigrano Regionalno prvenstvo Zagrebačke regije u mini odbojci za djevojčice
Na regionalnom prvenstvu u mini odbojci za djevojčice U-11 (2006. i mlađe) održanom u nedjelju 26.03.2017. u Selima pokraj Siska, mini odbojkašice OK Dinamo Zagreb osvojile su zlatne medalje!

Na turniru je sudjelovalo 8 najboljih klubova središnje Hrvatske, pobjednika svojih županija. U skupini A odbojkašice zagrebačkog OK Medveščaka bile su uvjerljive sa sve 3 glatke pobjede rezultatom 3-0 (OK Ivanec, OK Nebo, ŽOK Bjelovar). Igračice OK Dinamo iz Zagreba kroz svoju B skupinu ipak bilježe jedan izgubljeni set (ŽOK Vrbovec 3-0, OK Sisak 2-1, OK Plavi zmaj 3-0).

Na kraju natjecanja, u finalnoj utakmici zasluženo su se našle obje zagrebačke ekipe. Za razliku od gradskog natjecanja prije 7 dana kada je pobjednik bio OK Medveščak, ovoga puta “lavice” iz OK Dinamo pobjedile su rezultatom 2-1. Brončane medalje osvojile su cure iz OK Nebo (Zaprešič), a najboljom igračicom turnira proglašena je Lena Ćuraković iz pobjedničke ekipe.

 


FOTOALBUM
27. 3. 2017.
Gala - male lopte
Promjena termina odigravanja mlađe kadetskog državnog prvenstva i državnog prvenstva male i mini odbojke
 Promjena termina odigravanja mlađe kadetskog državnog prvenstva i državnog prvenstva male i mini odbojke
Zbog preklapanja termina europskih prvenstava, U16 za žene i U17 za muškarce, te zbog problema sa smještajnim kapacitetima i dvoranskim prostorom potrebnim za odigravanjem državnih prvenstava, Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza na svojoj 14. sjednici održanoj 24. ožujka 2017. godine odlučio je da se zamjene termini odigravanja državnog prvenstva za mlađe kadetkinje i mlađe kadete s terminom odigravanja državnog prvenstva u maloj i mini odbojci.

Novi termin državnog prvenstva u maloj i mini odbojci je 18., 19. i 20. travanj 2017. godine, a termin odigravanja državnog prvenstva za mlađe kadetkinje i mlađe kadete je 12., 13. i 14. svibanj 2017. godine.

Izvor: www.hou.hr

27. 3. 2017.
 
Upravni odbor HOS-a imenovao nove izbornike nacionalnih selekcija
Upravni odbor HOS-a imenovao nove izbornike nacionalnih selekcijaČlanovi Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza  jednoglasno su imenovali koordinatore za sve ženske i muške selekcije i  imenovali nove izbornike za mušku seniorsku te juniorsku i kadetsku žensku odbojkašku reprezentaciju.

Tako je za koordinatora ženskih reprezentativnih selekcija imenovan Mladen Pleše, a za koordinatora muških reprezentativnih selekcija Željko Jurčević. Igor Šimunčić razriješen je dužnosti izbornika muške seniorske reprezentacije te je na to mjesto imenovan Ivan Rančić. Marija Anzulović razriješena je dužnosti izbornice ženske juniorske reprezentacije, a Marko Crnković izbornika ženske kadetske reprezentacije.

Na mjesto izbornika ženske juniorske i kadetske reprezentacije na prijedlog Miroslava Aksentijevića, izbornika ženske seniorske reprezentacije i time šefa struke, imenovan je Igor Lovrinov.

Izvor: www.hou.hr

20. 3. 2017.
 
7. međunarodni Uskršnji turnir u mini odbojci
7. međunarodni Uskršnji turnir u mini odbojci
Zagrebački odbojkaški savez organizira 7. međunarodni Uskršnji turnir gradskih selekcija u mini odbojci - Zagreb 2017, koji će se održati u ponedjeljak, 17.04.2017. godine u Zagrebu u Domu odbojke „Bojan Stranić“.

Pravo nastupa imaju igrači i igračice rođeni 2006. godine i mlađi. Prijave za sudjelovanje na turniru primaju se do ponedjeljka, 27.03.2017. godine na zos@zg.t-com.hr

Prijavnicu možete preuzeti ovdje.

 

17. 3. 2017.
 
ACH Volley i Linamar RSE pobjednici Final Four MEVZA Cupa
ACH Volley i Linamar RSE pobjednici Final Four MEVZA Cupa
Odbojkaši slovenskog ACH Volleya obranili su naslov pobjednika MEVZA Cupa. Do novog naslova stigli su  tijesnom pobjedom od 3-2 (25-15, 17-25, 25-20, 20-25, 15-7) nad austrijskim Hypo Tirolom u završnici Final Four turnira koji se prošlog vikenda održao u zagrebačkom Domu odbojke. Odbojkaškom sastavu iz Ljubljane, inače ovogodišnjem polufinalistu Lige prvaka, ovo je osma pobjednička titula u Srednjoeuropskom odbojkaškom natjecanju u posljednjih deset godina.
Iako je ova velika odbojkaška priredba privukla velik broj gledatelja na tribine, ali i gostujućih navijača koji su začinili završno natjecanje Mevze, HAOK Mladost Proenergy unatoč dobroj igri i snažnom zamahu u odnosu na prijašnje sezone, od slovačke Nitre u utakmici za treće mjesto poražena je 0 – 3 u setovima (20-25, 23-25, 25-27). U utakmici za finale, prvog dana natjecanja, slabiji su bili od ACH Volleya  iz Ljubljane.
U ženskom dijelu natjecanja odbojkašice mađarskog Linamara stigle su do svog prvog trofeja u Mevzi. U završnom susretu Final Four turnira svladale su prošlogodišnje pobjednice - odbojkašice slovenskog Calcita 3-1 u setovima (24-26, 25-10, 25-18, 26-24).
U susretu za treće mjesto pobjedom u thriller setu do bronce su došle odbojkašice Nove KBM Branika svladavši mlade odbojkašice zagrebačke Mladosti 3-2 (26-24, 19-25, 25-15, 25-27, 15-5).

Za treće mjesto/odbojkaši:
HAOK Mladost – Bystrina SPU Nitra (SVK) 0-3 (20-25, 23-25, 25-27)
Za treće mjesto/odbojkašice
HAOK Mladost Proenergy – Nova KBM Branik (SLO) 2-3 (24-26, 25-19, 15-25, 27-25, 5-15)
Finale/odbojkaši:
ACH Volley (SLO) – Hypo Tirol (AUT) 3-2 (25-15, 17-25, 25-20, 20-25, 15-7)
Finale/odbojkašice:
Linamar (HUN) - Calcit (SLO)  3-1 (24-26, 25-10, 25-18, 26-24)

Izvor: www.haok-mladost.hr

13. 3. 2017.
 
Darko Antunović: Velika natjecanja vraćaju se u Dom Odbojke
 Darko Antunović: Velika natjecanja vraćaju se u Dom Odbojke
Dom odbojke 'Bojan Stranić' na Savi oživio je nakon dugog niza godina grcanja u dugovima i neimaštini, ali i nedostatku sportskih rezultata. Druga se godina približava kraju kako je HAOK Mladost s novim ljudima u Upravi, novim sponzorima, novim rezultatima i peharima, novim ruhom i nekim novim klincima koji obećavaju.

Kruna dvogodišnjeg rada, reći će Darko Antunović, sportski direktor HAOK Mladosti Proenergy, upravo je veliko odbojkaško natjecanje koje će se održati od 11. do 13. ožujka u Domu odbojke kada će na Final Fouru Mevze snage odmjeriti najbolji klubovi Srednje Europe u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Već dugo nije bilo ovako značajnog i brojnog odbojkaškog natjecanja u Zagrebu? Može li se reći da je organizacija završnog turnira najboljih velika stvar za HAOK Mladost Proenergy i hrvatsku odbojku?
Da, može se s velikom sigurnošću reći da je ovo najveće klupsko odbojkaško natjecanje od hrvatske neovisnosti te da se Mladost organizacijom ovog natjecanja svrstala među velike odbojkaške klubove u Europi.

Zanimljivo je da smo domaćini u obje konkurencije, za odbojkašice i odbojkaše...
Istina. Zanimljivo je da se Final Four srednjoeuropske lige nikad nije odigravao istovremeno u obje konkurencije na istom mjestu...

Napisali smo u uvodu da je Final Four kruna dvogodišnjeg rada. Puno se toga na bolje promijenilo u Domu odbojke...
I to je istina. Naime, jako puno stvari je napravljeno. Možemo navesti samo neke: klub se financijski stabilizirao, uspjeli smo napraviti dva prelijepa vanjska odbojkaška terena s umjetnom travom, dvorana je u velikoj mjeri renovirana (svlačionice, parket, uredske prostorije…), kupljeni su svi potrebni rekviziti za trenažni proces... Možemo se također pohvaliti da smo jedan od rijetkih klubova koji ima najnoviju servis mašinu za potrebe individualnog treninga, kupljena su dva kombi vozila za prijevoz, otkupili smo i veliki dio fitness sprava te smo u procesu renoviranja našeg fitness centra, a renovirali smo i medicinsku ordinaciju te kupili sve potrebne sprave za proces dijagnoze i rehabilitacije. Ovo je samo dio postignutog u vrlo kratkom periodu.

Budući da ste stručnjak za odbojku, dugi niz godina ste igrali, a potom i upravljali uspješnim klubovima, možete li prognozirati kako će se rezultatski rasplesti Final Four? Koja su očekivanja i imaju li odbojkašice i odbojkaši Mladosti neke imperative?
Vrlo je teško nešto prognozirati s obzirom da su svi sastavi vrhunski te da je ova sezona bila puna iznenađenja.  S druge strane pak, očekivanje kluba je uspješna organizacija jedne lijepe odbojkaške priče s vrhunskim odbojkaškim sasavima gdje će  svi mladi igrači i igračice grada Zagreba, a i Hrvatske na djelu vidjeti izvanrednu odbojku. Od naših odbojkašica i odbojkaša, Mladostaša, očekujem da prezentiraju klub u što boljem svjetlu te će onda i rezultat doći sam po sebi. Dakle, ulazimo bez velikih imperativa, ali maksimum se uvijek treba dati.

Izvor: www.odbojka.hr

10. 3. 2017.
 
VALPOVO STREET VOLLEYBALL FESTIVAL 2017
VALPOVO STREET VOLLEYBALL FESTIVAL 2017
DRUGO IZDANJE MEĐUNARODNOG FESTIVALA ODBOJKE

Projekt Valpovo Street Volleyball Festival predstavlja promociju odbojke i tolerancije među djecom. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog pokretanja ovog projekta i sudjelovanja čak 86 ekipa iz četiri države organizator  je uvjeren u još veće brojke sudionika, malih odbojkaša i odbojkašica od kojih će neki možda prvi put nastupiti na jednom tako velikom sportskom događanju.

Turnir se igra u dvije kategorije – SUPER MINI ODBOJKA, 2007. i mlađi, te MINI ODBOJKA, 2004. i mlađi. Održati će se u subotu 03.06.2017. u centru Valpova, a zainteresirani klubovi mogu svoje prijave, pa i više ekipa u jednoj kategoriji, poslati najkasnije do petka, 26.5.2017. na t.cindori@gmail.com, uz napomenu da je sudjelovanje besplatno za sve klubove.

Pozivnicu možete pogledati ovdje.

Propozicije preuzmite ovdje.

Prijavnicu preuzmite ovdje.

9. 3. 2017.
Gala - male lopte
1 13 14 15 16 17 45
    zadnja promjena: 21. lipnja 2018., 12,52
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju "kolačića" (eng. cookie) za poboljšanu funkcionalnost stranica te za povezivanje stranica s Facebookom. Više informacija možete saznati ovdje. Slažem se